artikel

Hvilket vælger man det klogeste billån? 

Hvilket vælger man det klogeste billån? 

Er du på eftersøgning efter en hel ny bil eller vil have byttet den ældre ud med en miljøvenlig, men har ej likviderne til det? Så kan et billån være en stærk valg for en. Når man bør have et billån er der som standard to udgaver ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de 2 er at lånudbyderen kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har delvist ejerskab i bilen. Det vil derfor sige, at når en som låneren ikke følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen gøre krav på bilen og videresælge den for dermed at kunne indfri det billån man har taget. Det kan være en smart løsning, når du ved at man kan overholde ens betalingsbetingelser over perioden, da det her for det meste kan være billigere for låntageren at tage dette billån. Da renten over låneperioden oftest er mere lukrativt. 

Vigtige elementer at holde for øje, når du påbegynder et Mc lån 

De to vigtigste faktorer man skal kigge på, hvis du skal påbegynde et bådlån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører du låner af giveren for at kunne tilskrive sig båden. Løbetiden er den tid, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er faktisk den mængde likvider du skal bruge til købet af båden. Så det er noget man selv kan ændre på alt efter af hvilken båd du slutter med at købe. Løbetiden kan på samme måde reguleres afhændig hvor mange penge du har råd til at afbetale billånet på årsabasis. billånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at man har en længere betalingsperiode.  

Hvor skal jeg tage sit bådlån? 

Når en skal vælge hvordan en skal tage sit MC lån er det smart at kigge på den individuelle rente på det billån du vil have. for eksempel, når du går og skal have en ny bådlån er det rart at have overblik over om man har penge til at foretage det billån. En god måde at holde overblik er at foretage en samtale med sin bank for at efterspørge hvordan din likvider ser ud og hvad du har råd til. Her kan man selvfølgelig ændre det en smule alt efter om du ser sin drømme bil og så kan du hæve det en my. Det er selvfølgelig at ende på noget, som man kan betale i det lange løb. Hvis du bør beslutte hvordan ens MC lån skal se ud er det rart at forstå hvor mange likvider man har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte MC lån.  

Ny eller gammel bil 

Det er smart at du tænker over den naturlige værdi nedsættelse som bilen får over perioden. Og om man kan komme ud af et for stort MC lån, for når bilen har fået så stor en værdinedsættelse, så du ej kan slippe ud af MC lånet ved at sælge den. Sidder man og betaler for luft og det er klart det du mest vil være foruden. Derfor er det esentielt, at du ved at det er denne motorcykel du vil have over en længere tid. Ved en ny båden tilkommer de den mest omfattende værdinedsættelse, når motorcyklen kører fra forhandleren. Derfra nedsættes båden ej så kraftigt i værdi. Når du ser på en ældre bil, som er anvendet eller lignende er det essentielt at man for tjekket standen af bilen.  

Så når du beslutter at afbetale bådlånet over 10 år, men man sælger båd efter 5 år, så afbetaler man måske på en motorcykel du ej længere har, det ej er klogt.  

Når du eksempelsvist skal have en bil og derfor har behov for et billån, så er der nogle kriterier for at du kan starte et billån.  Man skal være fyldt 21 år gammel, man skal have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der 2 valg i henhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at man betaler en andel af det fulde beløb fra køb af. De fleste lånudbydere kræver i dag, at du lægger ti-tyve % af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny bil.  
 
Det kan være utrolig intelligent at skaffe tilbud fra mange forskellige lånudbydere før du tager en beslutning om hvor du bør tage dit MC lån henne, da der som oftest er en forskel.