artikel

Hunde er menneskets bedste ven

Der er intet så dejligt, som synet af små søde hundehvalpe. De oser af vitalitet og indbyder til kælen og dejligt givtigt nærvær. Hvem har ikke stået og nydt synet af disse bitte små væsener og bare have ønsket at tage dem med hjem alle sammen. Det er nok de færreste, for hvor er det svært at vælge en fra i en dejligt hvalpekuld, som skal blive en bedste ven i familien mange år fremover, når alle kunne blive det.

Mange glæder med hund

Trods alle oplever uheld med at hundehvalp, så er det intet op imod de glæder, det giver at eje hund. Oftest bliver det hele familiens kæledægge og har du ikke kendskab til Staffordshire bull terrier racen, så se nærmere her i linket kær familiehund, som er fremavlet til at være en familiehund. Den knytter stærke bånd til sin familie, og vil være et dejligt familiemedlem at komme hjem til efter endt arbejds- og skoledag.

Særlige egenskaber

Den går for at blive primadonnaen i familien, hvis man ikke sørger for opdrage den kærligt og konsekvent. Så er der børn i familien, bør man hjælpe den, så den finder sin plads, så både børn og hund kan få gavn og glæde af hinanden. For den er rigtig glad for børn, men oftest bare legesyg og kåd. Den er dog sensitiv og kan heraf blive sørgmodig, hvis man irettesætter den for hårdt rent verbalt. Dog kræver den fysisk aktivitet, men også mental træning, da det er en intelligent hund. Dette kan understøttes med lydigheds- og apporteringstræning, som denne hunderace vil have stor gavn af. I varme perioder bør solen dog undgås i videst muligt omfang, da den kan have svært ved at komme af med varmen.

Familiehund

Da den er fremavlet gennem tiden til at blive en familiehund, vil I som familie få en dejlig hund, som vil give jer megen glæde. Som dertil også kan blive en udmærket vagthund, trods den er meget social. Husk dog altid at sæt jer ind i, hvad en hund kræver og især hvis valget også afstedkommer en racehund. Racehunde har nemlig særlige kendetegn og behov, men som dog kan imødekommes ved pasning og pleje. 

Planlægning

Vælger I denne race som jeres familiehund, så får I som familie en charmerende hund. Dog kræver den en fast og kærlig hånd, da den også besidder stædighed. Men på en god måde, som kan afhjælpes ved træning. Planlæg dog altid at skaffe hund i en længere ferie, så I har mulighed for at vænne den til sit nye hjem. Indkøb af ting, kan hele familien også samles om, så det bliver en god og glædelig oplevelse for alle. For at få en lille hundehvalp hjem er glædeligt. Især for børn, som kan bruge timer på den, men som alle andre hvalpe, er det vigtigt, at den får rum til sin søvn, da den ligesom spædbørn og mindre børn har brug for søvn. For at mestre alt det nye, den skal lære.